4 Black Friday
ideeën voor jouw salon


Gepubliceerd op: 11-11-2022

Vrijdag 25 november is het weer zover: Black Friday. Een Amerikaanse koopjesdag die nu ook in Nederland razend populair is. En niet alleen onder verkopers van tv’s of andere elektronica. Iedere winkel, iedere salon doet eraan mee. Je klanten verwachten daardoor misschien zelfs wel hoge kortingen of goede deals van je.

 

Om je daarbij te helpen, geven we je graag 4 ideeën voor Black Friday deals. Deze zijn niet alleen leuk voor klanten, maar voegen ook echt waarde toe aan je business!

5D Focus HIFU

4 SLIMME BLACK FRIDAY DEALS BEAUTY SALONS


Met deze slimme deals maak je Black Friday wél winstgevend.

1. SPECIALE GIFT CARDS


Gift cards zijn heel handig voor je salon. Zeker als je ze bijvoorbeeld weggeeft aan klanten die weer andere klanten aandragen. Tijdens Black Friday kun je jouw gift cards tijdelijk iets meer waard maken door zelf het bedrag iets te verhogen. Maak die van €25 bijvoorbeeld €30 waard. Of verhoog de waarde naar €65 als klanten een gift card van €50 kopen.

PS. Gift cards zijn ook goede kerstcadeautjes. Je zorgt daarmee ook alvast voor een volle agenda in januari!

2.OPLOPENDE KORTING BIJ MEER BEHANDELINGEN


Door meer korting te geven bij meer behandelingen stimuleer je klanten om alvast meerdere behandelingen te boeken. Maak bijvoorbeeld een aanbieding voor drie herhaalbehandelingen waarbij de korting steeds verder oploopt.

Eén behandeling is dan bijvoorbeeld te boeken met 10% korting, twee behandelingen leveren 15% korting op en bij het boeken van drie behandelingen (of meer) profiteren klanten van 20% korting. Zo ben je ook later nog verzekerd van extra omzet!3. GEEF EEN GRATIS EXTRAATJE

 

In plaats van kortingen kun je ook gratis dingen toevoegen aan een behandeling of klanten voorzien van andere extra’s. Denk aan een goodiebag met gratis crème, 10 minuutjes extra huidtherapie of aan die speciale gift cards. Ook kun je hier die overtollige voorraad voor gebruiken!

 

Op deze manier geef je klanten een goede deal, maar dan zonder direct in je omzet te snijden. Eventueel zou je er als voorwaarde een prijsdrempel aan kunnen hangen zodat klanten pas dat extraatje krijgen bij een bepaald aankoopbedrag.

 

4. WINACTIE OP SOCIAL MEDIA

 

Als je ooit een win-actie wilt delen op social media, doe het dan rond Black Friday. Daarmee creëer je namelijk een heleboel zichtbaarheid voor je salon bij mensen die in een koopstemming zijn en op zoek zijn naar goede deals.


Bovendien breng je daarmee ook eventuele andere deals onder de aandacht. Vergeet dus vooral niet ook die gift cards, kortingen of gratis extraatjes te promoten op social media. Win-win!

 

Bonustip: wees op tijd!

Het is belangrijk om je Black Friday deals op tijd te communiceren. Niet te vroeg en niet te laat. Je kunt prima reclame maken op social media of via een nieuwsbrief naar je klanten vanaf een week tot enkele dagen voor Black Friday. Dan zijn de meeste mensen namelijk net wat gevoeliger voor je aanbieding.

Ben je het helemaal vergeten? Geen zorgen. Een last-minute mail of appje kan net zo goed werken. Beter iets dan niets!

 

Te druk voor Black Friday?

Je bent al druk genoeg met je beauty salon. Dat snappen we. Daarom ontzorgen we je graag. Met 24/7 service en maximale flexibiliteit natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook met reclame en promotie. Bekijk hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen of neem vrijblijvend even contact op. Nu ook via WhatsApp!


 

contact via Whatsapp