7 social media posts
voor jouw beauty salon


Gepubliceerd op: 24-04-2023

Ieder zichzelf respecterende beauty salon heeft social media. Instagram, Facebook, TikTok en ga zo maar door. Handig, want daarmee kun je op een relatief goedkope manier een groot aantal potentiële klanten bereiken. Er is alleen vaak één probleempje: wat moet je nu weer plaatsen?

 

Om je daarbij te helpen zetten we vandaag 7 social media posts voor jouw beauty salon op een rijtje.

Social media tips

7 IDEEËN VOOR SOCIAL MEDIA POSTS


Met deze content zorg je voor meer volgers én meer klanten:
1. VOOR EN NA FOTO'S


Voor- en na foto’s zijn perfect voor je beauty salon. Je kunt er namelijk mooi het resultaat van jouw werkzaamheden mee laten zien. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait. Het delen van deze foto’s inspireert klanten, geeft vertrouwen en overtuigt ze om ook een afspraak bij je te maken!2. TIPS & TRICKS


Het delen van tips en tricks vergroot jouw status als expert. Maar je kunt er ook een echte community mee bouwen. Een groep vol volgers die geïnteresseerd zijn in jouw behandelingen … en producten! Want een goede videotutorial biedt natuurlijk ook heel veel mogelijkheden voor het upsellen van allerlei gels, pads en andere DIY artikelen!3. SELFIES

 

En dan hebben we het niet over je eigen selfies. Nee, laat vooral je klanten selfies maken, delen op social media en jouw salon taggen. Dat scheelt jou werk en het is slimme mond-op-mond reclame voor je beauty salon. Win-win. Zorg eventueel voor een mooie selfiehoek met goede verlichting, zodat klanten direct het resultaat van de behandeling kunnen tonen!

 

4. RECENSIES

 

Als klanten tevreden zijn, dan willen ze je graag helpen. Vraag dus gerust eens om feedback of een recensie en deel die mooi verpakt op je social media. Zo laat je zien dat je klanttevredenheid belangrijk vindt, gebruik je sociale bewijskracht om potentiële klanten te overtuigen én versterk je de band met je huidige klanten.

 

5. AANBIEDINGEN & GIVE-AWAYS

 

Je kunt je social media natuurlijk ook gebruiken om net even wat meer aandacht te genereren voor die ene aanbieding die je hebt. Of je organiseert af en toe een give-away om wat meer interactie met je volgers te krijgen. Kan geen kwaad, maar doe het niet te vaak. Je wilt niet dat je social media wordt gezien als één groot reclameblok.

 

 

6. QUOTES

 

Weet je even niet wat je moet posten? Dan doen quotes het altijd goed. Ze zijn commercieel gezien misschien niet het meest interessant, maar je kunt je volgers er wel mee inspireren of zich goed laten voelen. Dat is ook wat waard. En uiteindelijk versterken die positieve gevoelens ook jouw merk weer! 

 

7. SEIZOENSGEBONDEN TRENDS

 

Tot slot: seizoensgebonden trends en producten. Daarmee houd je je content fris en relevant. Post bijvoorbeeld iets over afslanken vlak voor de zomer begint. Of vertel juist in de winter dat een aangepaste huidverzorging van belang is. Zo laat je zien dat je je vak verstaat en dat je je klanten begrijpt. Bovendien kun je deze posts elk jaar weer herhalen!GOED VOORBEELD DOET..

 

Door salons over de hele wereld worden posts gemaakt. Dit is handig zodat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Zoek maar eens op #laserhairremoval en je vind een hele bulk aan inspiratie.

 

 

EN ZO WORDT HET EEN NOG GROTER SUCCES

 

Het toverwoord bij social media is consistentie. Wil je dat social media ook echt werkt voor jouw bedrijf, dan zul je consistent moeten posten. Maar ook in een consistente stijl, zodat het herkenbaar wordt en blijft. Via Canva zijn talloze voorbeelden die je met een kleine tweak je eigen kan maken. Ontwikkel dus vooral een eigen stijl en gebruik slimme hashtags waarmee je posts snel gevonden worden door nieuwe én bestaande klanten! 

 

 

VITALEASE HELPT GRAAG

 

Bij VitaLease helpen we je graag ook van jouw salon een succes te maken. Uiteraard met onze service en producten, maar ook met reclame en promotie. Met materialen die je kunt gebruiken voor social media. Dat scheelt weer. Bekijk hier wat we allemaal voor je kunnen betekenen of neem vrijblijvend even contact op!


We ontvangen je graag.
Nidhan Chhina - CEO

 

contact via Whatsapp